Hobby blog, ötletek kicsiknek, nagyoknak

Hobby blog, ötletek kicsiknek, nagyoknak

Cica ujjbáb készítése filcből

2016. június 03. - Wolfbetta

kesz_kek_hatterrel_fakanalon.jpg

Kedves Olvasóm!

 

Kezdésnek a gyerekeknek egyik kedvencét hoztam, mellyel szeretnék nekik kedveskedni, ez a cica ujjbáb, melyhez természetesen az elkészítés menetét, illetve a hozzá való listát is mellékelem.

A legkisebbek is szívesen figyelnek a színes, mozgó alakokra, tehát a kisgyermekes szülők is használhatják. Nem beszélve a kicsit nagyobbacska gyerkőcökről, akik testvérrel, vagy társaságban is tudnak vele játszani, mesét, történetet kitalálni hozzá. Így nem csak szórakoztató, de hasznos elfoglaltság lehet, hiszen a fantáziát is megmozgatja.

A kellékek listája:

Rajzlap és ceruza (a sablon elkészítéséhez)

 

Rózsaszín filc anyag (a testéhez, ezt kétszer kell kivágni,  az elejéhez, valamint a hátuljához)

Sötétebb rózsaszín vagy tetszőleges színű filc anyag (a virághoz)

Fehér filc anyag (az archoz)

Sárga filc anyag (a virág közepéhez és az orrhoz)

 

Méretek:

Magasság aljától a fül tetejéig: 13 cm

Magasság fejtető közepétől a talprészig: 12,5 cm

Talprész szélessége: 6 cm

Nyakrész szélessége: 4,5 cm

Legszélesebb arcrésznél: 6,5 cm

 

sablon.jpg

 

Ha a sablon alapján a test részeit kivágtuk az anyagból, akkor következhet az összeállítás és a varrás:

1. Fekete cérna vagy fonal (Az arcra két ovális alakú fekete pontot varrunk a szemeknek az arc legszélesebb részével nagyjából egyvonalban, majd a bajuszt is kivarrjuk.)

2. Sárga cérna (A virágszirmot és a sárga közepét egymásra téve összefogjuk a testre rávarrt fejrésszel és a sárga rész közepénél két-három öltéssel odaerősítjük, valamint ugyanezzel a színnel apró öltésekkel felvarrjuk az orrocskát a két szem között középen, de kb fél centivel lejjebb.)

3. Fehér cérna vagy fonal (Amivel  először a test első réséhez pontosan illesztjük az arcot és alul középen hozzávarrjuk a testrész pereméig. Ezután a hátulja testrészt is hozzáfogva, pontosan illesztve, a szélén is körbe rávarrjuk az arcrészt - tehát a fejrésznél 3 réteg lesz.)

4.Rózsaszín fonal ( Ezzel az eleje és a hátulja testrészt összevarrjuk (alulról kezdve) egész a fejrész aljáig jobb és baloldalon egyaránt, de a cica alját NEM, ugyanis itt tudjuk a bábot majd az ujjunkra húzni.

Íme, el is készült a kedves kiscica. Persze, így leírva kicsit talán bonyolultnak tűnik, de bátran neki lehet állni, higgyétek el, ripsz-ropsz megvan. :)

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wolfbetta-kreativ.blog.hu/api/trackback/id/tr918776564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása