Hobby blog, ötletek kicsiknek, nagyoknak

Hobby blog, ötletek kicsiknek, nagyoknak

Színes virágfüzér

2018. június 19. - Wolfbetta

Kedves Gyerekek, Olvasóim!

Itt a nyár, elkezdődött a vakáció. Gyermekrendezvényekre, születésnapi zsúrokra, vagy csak úgy, a szünidő egy részében éppen alkotni vágyó gyerekeknek ajánlom ezeket a színes virágdíszeket, illetve virágfüzéreket.

Az itt lévő képeket ötletadónak szántam, de bármilyen formájú, méretű, színű virág készíthető fantáziátoktól, ízlésetektől függően.

A virágokat zsinórra vagy cérnára felfűzhetitek, így mutatós dekorációnak, vagy hajdísznek használhatjátok.

viragfuzer.jpg

 

Készítsetek egy vagy több virágsablont, attól függően hány fajta virágot szeretnétek készíteni. Majd készítsetek jóval kisebbet is, mely majd a virágok közepébe fog kerülni, illetve kör sablont, ami a kisebbik virág közepe lesz.

Színes lapokon rajzoljátok körbe a sablonokat, vágjátok ki. Illesszétek egymásra őket: legnagyobbra a közepes méretűt, melynek a szirmait ne kenjétek be ragasztóval, csak a középső részét. Utána erre még ragasszátok rá a kerek lapocskát is (ahogy a képeken is van).

A középső virág szirmait mutató és hüvelyk ujjatokkal enyhén csippentsétek össze a végénél, hogy kissé hajlított maradjon.

 

piros_virag.jpg kek_virag.jpg

 

szines_viragok.jpg

 

fejdisz.jpg

 

Egy margaréta elkészítéséhez (vagy lehet napraforgó is, de annak nagyobb kör a közepe és a szirmai rövidebbek, hegyesebb végűek) 2 db egyforma méretű virágra van szükség, melyet (csak!) a középső részükön ragasszatok össze úgy, hogy a szirmok ne fedjék egymást, hanem az alsó virág szirmai a felsőnek a szirmai közé kerüljenek. Végül a sárga (narancsszínű vagy barna) korongot ragasszátok rá.

A szirmocskákat egyenként fogjátok két ujjatok közé úgy, hogy a középvonalon megtörjön kissé a papír és (enyhén) összenyomva a belsejétől kifelé haladva húzzátok ujjaitokat rajta.

Minden virágdísz két oldalas is lehet, ha a papír mindkét oldala színes és a másik felén is ugyanezeket a műveleteket elvégzitek (a margarétánál csak sárga korong kell pluszban).

Köszönöm, hogy ellátogattatok hozzám, ha tetszett az oldal, máskor is várlak benneteket!

Élménydús, vidám nyarat kívánok minden Olvasómnak! :)

 

margareta2.jpg margareta.jpg    

A bejegyzés trackback címe:

https://wolfbetta-kreativ.blog.hu/api/trackback/id/tr114057572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása